Mijn Pinkeltjesland

LEKKER BUITEN

KINDEROPVANG

IN HET GROEN

 

 

 

 

Vanaf nu heeft Pinkeltjesland een nieuwe naam: Wonderland Kinderopvang. Klik hier om onze nieuwe website te bezoeken!

 

 

 

Logo wonderland met tag

Kwaliteiten op een rij buitenschoolse opvang

Onze buitenschoolse opvang bevindt zich in Noordwijk. We nodigen je graag uit voor een rondleiding op onze BSO. Je kunt dan zelf Pinkeltjesland en al onze kwaliteiten ervaren.

Begeleiding door eigen pedagoge

Pinkeltjesland heeft een pedagoge in huis die aandacht heeft voor de pedagogische kwaliteit van onze kinderopvang. Samen met de medewerkers wordt er gekeken naar hun eigen handelen zodat zij kunnen groeien in hun kwaliteiten. Daarmee zorgt Pinkeltjesland voor een veilige, gezonde en uitdagende opvang. Op deze manier zorgen wij voor de beste kwaliteit opvang. Dat gunnen wij onze kinderen op Pinkeltjesland!

Reizende BSO

De reizende BSO van Pinkeltjesland geeft de kinderen een unieke kans om nieuwe ervaringen op te doen in een afwisselende omgeving. In plaats van een vast opvanglokaal, maken wij gebruik van alle faciliteiten in de omgeving. We gaan iedere dag op verkenningstocht.

Plezier

Bij Pinkeltjesland maakt ieder kind plezier. De kinderen bouwen de prachtigste dorpen van zand, laten zich duwen door de wind, zien hoe alles groeit en bloeit en helpen bij het verzorgen van de paarden. Naast de initiatieven van pedagogisch medewerkers, wordt er zoveel mogelijk ruimte gegeven voor de initiatieven van kinderen. Bij Pinkeltjesland kunnen kinderen genieten van hun vrije tijd na school en in de vakanties.

Buitenspelen

Kinderen spelen graag in de natuur. Ze zijn nieuwsgierig en de natuur daagt uit om te ontdekken en avonturen te beleven! Daarom brengen wij de kinderen iedere dag hiermee in aanraking. Al spelend ontdekken zij de natuur en doen ze nieuwe ervaringen op. Dit kan samen of alleen, op hun eigen manier en in hun eigen tempo.

Kleinschalige opvang

Pinkeltjesland is een kleine kinderopvangorganisatie met een informele en huiselijke sfeer, waarin iedereen elkaar kent. Op BSO Pinkeltjesland werken vaste medewerkers. De communicatielijnen zijn kort en overzichtelijk. De kinderen voelen zich welkom en vertrouwd met de medewerkers.

Groenbeleid

Wij willen bijdragen aan de totstandkoming van een duurzame groene samenleving. We onderscheiden ons van vele andere kindercentra met ons ‘groenbeleid’. Pinkeltjesland zit midden in het groen en biedt kinderen een natuurlijke, leerzame, gezonde en veilige omgeving om zich in hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen en te laten genieten.

Voeding

Een goede basis betekent ook gezonde voeding. Wij bieden de kinderen deze verantwoorde voedingsmiddelen aan. Ook wordt er regelmatig groenten en rauwkost uit eigen tuin gegeten. Niks smaakt natuurlijk zo lekker als je eigen gekweekte eten. Leerzaam en lekker.

Zachte overgang van KDV naar BSO

Doordat het KDV en de BSO zich op hetzelfde terrein bevinden, is de overgang voor de kinderen gemakkelijk. Voordat de kinderen doorstromen naar de BSO gaan zij alvast kennismaken en eens een middag spelen. Op het moment dat de kinderen écht naar de BSO gaan, is dit voor hen al vertrouwd. Dit vergemakkelijkt het moment dat jouw kind overstapt van het KDV naar de basisschool. Jouw kind is immers al gewend en vertrouwd bij Pinkeltjesland, waardoor het niet ook nog aan een nieuwe BSO hoeft te wennen.

Professionele medewerkers

In de eerste levensjaren legt je kind een belangrijke basis voor later. Een vertrouwde, veilige en liefdevolle omgeving is hierbij belangrijk. Dit bied je thuis en wil je natuurlijk ook bij de kinderopvang. Je kunt vertrouwen op ons team van professionele en ervaren medewerkers.

Ruilservice

Bij Pinkeltjesland bieden wij jou als ouder flexibiliteit door middel van een ruime ruilservice. Wanneer jouw kind op de opvangdag om wat voor reden dan ook niet komt dan kun je deze dag op een ander moment inhalen. Op de locatie kun je om meer informatie en de voorwaarden van onze ruilservice vragen.

Flexibele opvang

Naast de vaste opvang biedt Pinkeltjesland ook flexibele opvang aan. Hiermee stem je jouw opvang precies af op jouw opvang behoeften. Flexibele opvang wordt in schoolgaande weken aangeboden aansluitend aan school tot 18.30 uur. Ook gedurende de schoolvakanties wordt flexibele opvang aangeboden.