Mijn Pinkeltjesland

LEKKER BUITEN

LEKKER BUITEN

KINDEROPVANG

IN HET GROEN

Leeftijdsgerichte opvanggroepen

Het kleinschalige kinderdagverblijf van Pinkeltjesland biedt opvang aan maximaal 46 kinderen van 0 tot 4 jaar. Wij geloven dat kinderen het best tot hun recht komen tussen leeftijdsgenootjes. Daarom zijn er twee aparte leeftijdsgroepen: baby-/dreumesgroepen en -peutergroepen.

De voordelen van leeftijdsgerichte opvanggroepen

  • De medewerkers kunnen goed inspelen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen en specifiek ingaan op de behoeften en interesses van de leeftijdsgroep.
  • Het aanbod van activiteiten en het spelmateriaal kunnen goed op de leeftijd van de kinderen afgestemd worden.
  • Er is een evenwichtig dagritme omdat de kinderen meer gelijk lopen qua ontwikkeling.
  • Kinderen hebben vrienden in dezelfde ontwikkelingsfase en kunnen daardoor op hun eigen niveau spelen.
  • Ouders herkennen gedrag dat hoort bij deze leeftijd en kunnen ervaringen uitwisselen.

Baby-/dreumesgroep

Er zijn 2 baby-/dreumesgroepen. Hier worden de kinderen van 0 tot ongeveer 1,5 á 2 jaar oud opgevangen met een maximum van 9 kinderen per groep. Er wordt met vaste medewerkers gewerkt zodat jij en jouw kind zich vertrouwd voelen met uw medewerker. Het ritme dat jouw kind van thuis gewend is, wordt ook op het kinderdagverblijf gevolgd. Bij de baby's gaan rust en ontwikkeling hand in hand. Baby's worden gestimuleerd in hun ontwikkeling door ze te omringen met speeltjes van verschillende materialen, verschillende kleuren en met verschillende geluidjes. Daarnaast doen wij met de baby's activiteiten die de ontwikkeling stimuleren. De kinderen hebben allemaal hun eigen vaste bedje zodat zij in een vertrouwde omgeving kunnen rusten. Geef je borstvoeding? Dan kunnen wij deze bewaren in onze speciale koelkast vriezer of je kunt langskomen tijdens de opvang om jouw kindje te voeden.

Peutergroepen

Er zijn 2 dreumes-/peutergroepen. Hier worden de kinderen van ongeveer 2 jaar tot 4 jaar oud opgevangen met een maximum van 14 kinderen per groep. De wereld van peuters wordt steeds groter. Je kind kan inmiddels lopen en kijkt met open ogen de wereld in. Het naspelen van de 'grote mensen wereld' wordt een favoriet spel. De kinderen gaan zelf keuzes maken, ontwikkelen een eigen wil en het 'zelf doen' is begonnen. Ook vindt de eerste kennismaking met onder andere de taalontwikkeling, fysieke ontwikkeling en sociale interactie plaats. Pinkeltjesland stimuleert en begeleidt deze ontwikkelingen. Onze medewerkers spelen in op de behoefte tot ontwikkelen van de kinderen door passende activiteiten aan te bieden en in gesprek te gaan met kinderen. Er worden groepsactiviteiten gedaan in kleine of grotere groepjes. De medewerkers geven de kinderen de ruimte om 'hun eigen ik' te ontdekken en begeleiden de kinderen tijdens hun zoektocht naar normen en waarden.

Indeling flexibele opvang

De kinderen die gebruik maken van Pinkeltjesland Flexibel worden per dag op een groep ingepland, rekeninghoudend met de leeftijd van je kind. Dit betekent dat de samenstelling van de groepen per dag kan wisselen. Door structuur in de dag te brengen met een vast dagritme, activiteiten en medewerkers zorgen we dat de wisselende groepsindeling zo min mogelijk van invloed is op de kinderen.

Opvangruimtes

Elke groep heeft een eigen binnenruimte en twee slaapkamers. De baby-/dreumesgroepen en de peutergroepen hebben beide een eigen buitenruimte. Gezamenlijk hebben we ook nog een grote ontdektuin met een moestuin. De peuters worden geplaatst in een vaste stamgroep, maar de kinderen kiezen vaak zelf in welke groep ze gaan spelen of met welke activiteit ze mee willen doen. We hebben op iedere groep vaste pedagogisch medewerkers.

Wij zijn tot nu erg tevreden over Pinkeltjesland! Ons zoontje wordt goed opgevangen, speelt de hele dag en is met mooi weer veel buiten. De 'juffen' zijn bekwaam en weten aan het eind van de dag precies te vertellen hoe het is geweest.

Moeder van een zoontje op Pinkeltjesland

Ik ben erg tevreden over Pinkeltjesland. Vooral de insteek om zoveel mogelijk naar buiten te gaan en te kunnen ontdekken vind ik prettig.Over de leidsters ben ik ook zeer tevreden, ze lijken alles goed op orde te hebben.

Moeder van een dochter op Pinkeltjesland