Vanaf nu heeft Pinkeltjesland een nieuwe naam: Wonderland Kinderopvang. Klik hier om onze nieuwe website te bezoeken!

 

 

 

Logo wonderland met tag

Mijn Pinkeltjesland

LEKKER BUITEN

LEKKER BUITEN

KINDEROPVANG

IN HET GROEN

Ontwikkelingsgerichte opvang

In de eerste levensjaren legt je kind een belangrijke basis voor de rest van zijn of haar leven. Jonge kinderen zijn nieuwsgierig en willen graag de wereld ontdekken. Je kind ontwikkelt zich in hoog tempo. Het is belangrijk dat je kind hier volop de ruimte voor krijgt en wordt uitgedaagd om zich te ontwikkelen.

Bij Pinkeltjesland staat het aanbieden van verschillende ervaringen centraal in de opvang. Daarbij spelen de mensen die je kind ontmoet in deze periode een rol in de ontwikkeling van jouw kind. Jullie als ouder, opa en oma en ook de medewerkers van de kinderopvang. Zij geven je kind het vertrouwen waardoor je kind zich optimaal kan ontwikkelen. Aan de hand van onze kernwaarden; uitdagen, ontdekken, ontwikkelen en genieten, bieden wij je kind dé ideale omgeving voor een goede start.

Dit betekent kindontwikkeling bij ons:

 • Professionele medewerkers
 • Onze pedagoge
 • Ontdekken
 • Plezier
 • Bewegen
 • Natuurbeleving
 • De wereld om ons heen, er op uit

Voorschoolse educatie

Voor het ontwikkelen van de verschillende vaardigheden van je kind werken wij met de voorschoolse educatie methode Piramide. Deze methode geeft richtlijnen over aan hoe de verschillende ontwikkelingsgebieden het beste gestimuleerd kunnen worden. De methode Piramide heeft een goede theoretische basis. De onderstaande concepten zijn de basis van de methode Piramide;

 • initiatief van het kind
 • initiatief van de pedagogisch medewerker
 • nabijheid (hoe bescherm ik het kind)
 • afstand (hoe laat ik het kind de wereld verkennen)

Professionele medewerkers

Bij Pinkeltjesland werken wij uitsluitend met de beste mensen. Ons team is zorgvuldig samengesteld uit mensen die een passie hebben voor het begeleiden en ontwikkelen van kinderen. Zij kijken nauwkeurig naar de behoeften en ontwikkelingsfase van ieder kind om zo je kind de best mogelijke begeleiding te geven. De medewerkers zorgen liefdevol en met aandacht voor je kind. Want dat verdient jouw kind.

Ontdekken

Op Pinkeltjesland krijgt het kind ruimte om te ontdekken en te onderzoeken. Dit kan bij ons binnen, maar wanneer mogelijk gaan we naar buiten. De buitenruimtes zijn rijk aan natuurlijke materialen om hun klimkunsten te oefenen en hun fantasie de vrije loop te laten. Ze bedenken waar ze hun voeten neerzetten op de boomstronk, hoe ze de plank zullen leggen en hoe ze op die grote steen kunnen komen. Ze voelen hoe het gras kriebelt, brouwen heksensoep en ontdekken de mooiste figuren in de wolken. De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen, dagen ze uit en benoemen wat ze zien om de kinderen iedere dag een ervaring rijker te maken. Een gevolg van deze ontdekkingstocht is dat kinderen vies of nat kunnen worden op de opvang.

Plezier

Een kind ontwikkelt zich het beste wanneer het zich veilig voelt en plezier maakt. Op het kleinschalige Pinkeltjesland vindt je kind een waar avonturenpark. Een speciaal ingerichte omgeving waar altijd vriendjes zijn om mee te spelen en van alles te beleven is. Dit wordt compleet gemaakt door onze medewerkers die er van genieten om met jouw kind een leuke dag te beleven.

Bewegen

Het is voor de fysieke ontwikkeling van je kind van belang om regelmatig en vrij te kunnen bewegen. Doordat wij in het bezit zijn van regenpakken, kan bij slechter weer nog steeds buiten gespeeld worden. Er zijn in de omgeving onder andere een manege, de duinen en een sporthal, waar de kinderen naar hartenlust kunnen 'sporten'. Hier maken wij geen gebruik van met het kdv.

Natuurbeleving

Bij Pinkeltjesland geloven wij in de toegevoegde waarde van natuurbeleving voor onze kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk buiten kunnen zijn om te ontdekken, zich te ontwikkelen en vooral om plezier te hebben. Kinderen zijn buiten altijd bezig en leren spelenderwijs, ze krijgen meer zelfvertrouwen en ontdekken samen de natuur.

De wereld om ons heen, er op uit

Buiten Pinkeltjesland is ook een heleboel te ontdekken. Om de kinderen nog meer te laten zien van de wereld om hen heen, gaan de kinderen regelmatig met de medewerkers op stap. Ze doen boodschappen bij het buurtwinkeltje, bekijken prachtige bollenvelden, gaan de diertjes aaien in de kinderboerderij of gaan op bezoek bij de buitenschoolse opvang van Pinkeltjesland. Pinkeltjesland beschikt over een bakfiets waarmee de pedagogisch medewerkers de kinderen op een veilige en comfortabele manier kunnen vervoeren.

Wij zijn tot nu erg tevreden over Pinkeltjesland! Ons zoontje wordt goed opgevangen, speelt de hele dag en is met mooi weer veel buiten. De 'juffen' zijn bekwaam en weten aan het eind van de dag precies te vertellen hoe het is geweest.

Moeder van een zoontje op Pinkeltjesland

Ik ben erg tevreden over Pinkeltjesland. Vooral de insteek om zoveel mogelijk naar buiten te gaan en te kunnen ontdekken vind ik prettig.Over de leidsters ben ik ook zeer tevreden, ze lijken alles goed op orde te hebben.

Moeder van een dochter op Pinkeltjesland